Steatoza hepatica sau ficat gras | Ciroza hepatica sau fibroza ficatului | Diagnostic si tratament in policlinica Titan sector 3 Bucuresti
Alexdor Medical - Gastroenterologie, Consultatie de specialitate, Ecografie 4D Doppler color in policlinica Titan sector 3 Bucuresti Protocol pentru programari la consultatie de specialitate in contextul epidemiologic COVID-19
 

Steatoza hepatică (ficatul gras)
 
Ciroza hepatica (fibroza ficatului)


 

 
  Pe scurt despre steatoza hepatica si ciroza ficatului
 
 Articolul despre steatoza hepatica si ciroza ficatului este in curs de actualizare. Va rugam sa reveniti in curand pentru versiunea finala, detaliata. Va multumim!
 
  Conform studiilor, alcoolul este cel care ataca in mod agresiv ficatul. Insa cercetari recente au scos la iveala faptul ca zaharul poate afecta ficatul chiar mai mult decāt alcoolul. Oamenii de stiinta au concluzionat ca alcoolul poate fi pe locul doi, deoarece si zaharul consumat in exces poate duce la o imbolnavire grava a ficatului. "Boala ficatului gras non-alcoolic poate duce la ciroza si la diabet de tip 2. Una dintre principalele cauze ale aparitiei acestei boli este consumul de zahar. In urma unui studiu recent s-a descoperit ca, desi participantii care au mancat mult zahar zilnic nu s-au īngrasat decat cu 2%, ficatul lor a acumulat cu 27% mai multa grasime", arata healtyfood.com.
 
 Evolutia.

 

  Ce este ?
 
 Boala.

 

  Simptomele
 
 Simptomele includ


  Prevenţia activă versus starea de sănătate aparentă
 
  Un stil de viaţă sănătos este necesar, dar nu suficient pentru a preveni apariţia diverselor afecţiuni cu localizare digestivă. Indiferent cât de sănătos este stilul propriu de viaţă, anumiţi factori de risc precum moştenirea genetică şi vârsta nu sunt modificabili şi ca urmare nu pot fi preveniţi. De aceea, pentru a evita falsul confort dat de starea de sănătate aparentă se recomandă prevenţia activă.
 
  Conceptul de prevenţie activă porneşte de la faptul că boli incurabile precum cancerul de colon sau rect necesită foarte mulţi ani de la prima inflamaţie până la debutul malignităţii. Sănătatea aparentă se referă la intervalul de timp în care pacientul nu simte niciun disconfort (simptom), deşi boala este prezentă, dar evoluează silenţios, subclinic. Prevenţia activă presupune efectuarea unor investigaţii medicale precum ecografia abdominală în scop profilactic, pentru a depista afecţiuni în fază precoce, atunci când acestea pot fi tratate eficient, prevenind evoluţia lor către forme incurabile.

A preveni este mai uşor decât a trata
 

 Un control medical de rutina poate salva viata dumneavoastra sau a unei persoane dragi prin depistarea la timp a unei posibile afectiuni grave, atunci cand tratarea acesteia are sanse mari de reusita.
 
 Va invitam sa contactati cabinetul nostru de gastroenterologie cu ecografie din policlinica Titan, sector 3, Bucuresti in vederea programarii unui consult de rutina, chiar daca sanatatea dumneavoastra este buna, si cu atat mai mult daca prezentati unul sau mai multe dintre urmatoarele simptome:

  • disconfort abdominal sau indigestie repetata;
  • diaree cronica, constipatie cronica, sau alternanta diaree-constipatie;
  • urme de sange prezent in scaun (fie rosu deschis sau foarte inchis la culoare);
  • senzatia frecventa de balonare si/sau crampe abdominale;
  • pierdere in greutate fara un motiv aparent;
  • vomitat repetat sau vomitat cu urme de sange prezente;
  • senzatia persistenta de epuizare.
sus      
Vă mulţumim că aţi ales clinica Alexdor Medical. Gastroenterologie in policlinica Titan sector 3 Bucuresti.
 
Copyright © 2008-2020 Alexdor Medical.              Informare GDPR