Preventia activa - Profilaxia medicala prin consultatie de gastroenterologie si ecografie abdominala totala in policlinica Titan sector 3 Bucuresti
Alexdor Medical - Gastroenterologie, Consultatie de specialitate, Ecografie 4D Doppler color in policlinica Titan sector 3 Bucuresti Protocol pentru programari la consultatie de specialitate in contextul epidemiologic COVID-19
 

Programări:
 
0784 444 445

Prevenţia activă
 
Profilaxia afecţiunilor digestive


 
  Prevenţia activă versus starea de sănătate aparentă
 
  Un stil de viaţă sănătos este necesar, dar nu suficient pentru a preveni apariţia diverselor afecţiuni cu localizare digestivă. Indiferent cât de sănătos este stilul propriu de viaţă, anumiţi factori de risc precum moştenirea genetică şi vârsta nu sunt modificabili şi ca urmare nu pot fi preveniţi. De aceea, pentru a evita falsul confort dat de starea de sănătate aparentă este recomandată prevenţia activă.
 
  Conceptul de prevenţie activă porneşte de la faptul că boli incurabile precum ciroza hepatică, diabetul zaharat sau cancerul colorectal evoluează mulţi ani de la prima inflamaţie până la diagnosticul propriu-zis.

  Sănătatea aparentă se referă la intervalul de timp în care pacientul nu percepe niciun disconfort (simptom), deşi boala este prezentă, dar evoluează silenţios, subclinic.
 
  Dacă afecţiunea medicală este diagnosticată în această etapă incipientă, complicaţiile ar fi minime, iar şansele de succes terapeutic bune. Bolile sunt însă rareori depistate în fază incipientă întrucât, în absenţa simptomelor, puţine persoane apelează preventiv la servicii medicale profilactice.
 
  Prevenţia activă presupune efectuarea unor investigaţii medicale de rutină precum ecografia abdominală în scop profilactic, pentru a depista posibile afecţiuni în fază precoce, atunci când acestea pot fi tratate eficient, prevenind evoluţia lor către forme incurabile.

Ecograf Apogee Doppler color in cabinet gastroenterologie din policlinica Titan sector 3 Bucuresti
 
Ecograf Apogee Doppler color

 
  A preveni este mai uşor decât a trata
 
 Un control medical de rutină poate salva viaţa dumneavoastra sau a unei persoane dragi prin diagnosticarea la timp a unei posibile afecţiuni grave, atunci cand tratarea acesteia are şanse mari de reuşită.
 
 Vă invităm să contactati cabinetul nostru de gastroenterologie cu ecografie din policlinica Titan, sector 3, Bucuresti în vederea programării unui consult de rutină, chiar dacă sănătatea dumneavoastră este bună, şi cu atât mai mult dacă prezentaţi unul sau mai multe dintre următoarele simptome:

  • disconfort abdominal sau indigestie repetata;
  • diaree cronica, constipatie cronica, sau alternanta diaree-constipatie;
  • urme de sange prezent in scaun (fie rosu deschis sau foarte inchis la culoare);
  • senzatia frecventa de balonare si/sau crampe abdominale;
  • pierdere in greutate fara un motiv aparent;
  • vomitat repetat sau vomitat cu urme de sange prezente;
  • senzatia persistenta de epuizare.

  Stabilirea diagnosticului corect
 
 Etapa esenţială în prevenirea, respectiv tratarea unei afecţiuni medicale este reprezentată de stabilirea diagnosticului corect. Pentru a stabili un diagnostic corect în timp util, medicul coroborează informaţii relevante care provin din abordări complementare precum: consultaţia de specialitate (examen clinic, anamneza, etc), imagistica medicală (ecografie) şi investigaţiile de laborator. Diagnosticul final este cu atât mai precis, cu cât este confirmat simultan prin mai multe abordări medicale diferite.
 
 Din acest motiv, asocierea consultului medical cu
ecografia reprezintă un mod eficient de a investiga organismul pentru a depista la timp posibile afecţiuni medicale.
 

Diagnosticul corect este confirmat simultan de consultatie, analize de laborator si ecografie
 
[ Diagnosticul corect este confirmat simultan prin abordări complementare multiple ]

 

 
sus      
 
Vă mulţumim că aţi ales clinica Alexdor Medical pentru a avea grijă de sănătatea dumneavoastră.
 
Copyright © 2008-2020 Alexdor Medical.              Informare GDPR