Nota de Informare Cu Privire la Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal
Colonoscopia previne cancerul de colon si rect
Pregatirea pentru investigatii medicale
Cazuri clinice cu exemple medicale relevante discutate
Alexdor Medical - Ecografie 4D Doppler color, Endoscopie digestiva superioara, Colonoscopie, Medicina muncii

Nota de Informare
 
G.D.P.R.


 

  1. Informatii generale
 
 In aceasta nota de informare va explicam modul in care are loc prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal de catre Alexdor Medical si in care ne asiguram ca datele dumneavoastra cu caracter personal sunt prelucrate responsabil si in conformitate cu legislatia privind protectia datelor cu caracter personal, care este aplicabila.
 
 Alexdor Medical SRL, Alexdor Medical Servicii SRL, Alexdor Medical Solutions SRL si Alexdor Marketing SRL (denumite impreuna Alexdor Medical sau noi) sunt operatori de date cu caracter personal conform prevederilor Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor).
 
 Puteti gasi mai jos informatii cu privire la identitatea si datele noastre de contact. Mai jos puteti gasi totodata datele de contact ale responsabilului cu protectia datelor din cadrul Alexdor Medical.
 
 Alexdor Medical si partenerii nostri luam foarte in serios respectul fata de datele dumneavoastra. Conformarea cu legislatia privind protectia datelor cu caracter personal si bunele practici in domeniu, precum si asigurarea unui climat de transparenta, siguranta si incredere pentru pacientii nostri este o prioritate pentru noi, pentru care angajatii, colaboratorii, partenerii si conducerea Alexdor Medical isi declara in mod ferm sustinerea.
 
 Acest document contine informatii importante. Asadar, va incurajam sa acordati timpul necesar pentru a-l citi in intregime si cu atentie si sa va asigurati ca il intelegeti pe deplin. Nu ezitati sa ne comunicati orice nelamuriri ati avea. Dorim sa fie clar pentru dumneavoastra cum folosim datele dumneavoastra si modul in care le protejam. Pentru a facilita parcurgerea in totalitate a acestei note de informare, la punctul 15 am compilat o serie de definitii pentru termenii specifici folositi.
 
 Continutul acestei note de informare este pur informativ si nu afecteaza drepturile pe care vi le ofera legislatia. Vom face tot posibilul pentru a va facilita exercitarea acestora.
 
 Va multumim pentru increderea acordata serviciilor oferite de Alexdor Medical si modului in care lucram cu datele dumneavoastra.

 

  2. Date de contact
 
 Daca aveti orice comentarii, sugestii, intrebari sau preocupari cu privire la orice informatii din aceasta nota sau cu privire la orice alte aspecte referitoare la prelucrarea datelor dumneavoastra pe care o realizam, va rugam sa nu ezitati sa contactati oricand responsabilul nostru cu protectia datelor. In functie de optiunea dumneavoastra, ne puteti contacta prin oricare dintre modalitatile de comunicare de mai jos.
 
 Denumire: Alexdor Medical (impreuna cu toate entitatile juridice mentionate la punctul 1 din aceasta nota de informare)
 
 Adresa sediu social: Bucuresti, sector 3, Aleea Barajul Bicaz, nr 6, bl M26, ap 20
 
 Adresa punct de lucru: Bucuresti, sector 3, Bd. Nicolae Grigorescu 41, corp A, demisol, cabinet 6
 
 Numar de telefon: 0784 444 445 sau 021 340 3050 (disponibil luni-vineri, intre orele 8-15)
 
 Adresa de email: office@alexdor.ro
 
 Datele de contact ale persoanei responsabile cu protectia datelor (persoana pe care o veti contacta in legatura cu orice aspecte referitoare la protectia datelor dumneavoastra cu caracter personal)
 
 Nume si prenume: Suciu Dorina
 
 Adresa de corespondenta: Bucuresti, sector 3, Aleea Barajul Bicaz, nr 6, bl M26, ap 20
 
 Adresa de email: office@alexdor.ro

 

  3. Definitii si considerente generale
 
 Legislatia aplicabila in materie de protectie a datelor cu caracter personal inseamna Regulamentul UE 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal (denumit in continuare GDPR) si toate celelalte acte normative care au impact asupra prelucrarii datelor cu caracter personal.
 
 Date cu caracter personal inseamna orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila („persoana vizata”); o persoana fizica identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.
 
 Prelucrarea datelor cu caracter personal inseamna orice operatiune sau set de operatiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restrictionarea, stergerea sau distrugerea.
 
 Operator de date cu caracter personal inseamna persoana fizica sau juridica, care singur sau impreuna cu altele, stabileste scopurile si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal.
 
 Alexdor Medical are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele cu caracter personal ale pacientilor, in scopuri legate de stabilirea unui diagnostic medical si pentru tratament, in scopuri legate de furnizarea de asistenta medicala si pentru gestionarea sistemelor si serviciilor de sanatate.
 
 Datele dumneavoastra pot fi transmise in cadrul Alexdor Medical. Nu transmitem, nu vindem si nu cedam tertilor datele dumneavoastra in scopuri de marketing in afara Alexdor Medical. Datele transmise unor terti (casa de asigurari de sanatate, laboratoare si firme de imagistica medicala, unitati sanitare, soft gestiune medicala, profesionisti in domeniul sanatatii) sunt utilizate numai pentru a va oferi serviciile noastre.
 
 Pentru prelucrarea specifica a datelor cu caracter personal pe care le colectam de la dumneavoastra, va vom informa daca furnizarea datelor cu caracter personal este impusa de reglementari sau daca este necesara pentru a incheia un contract, daca este obligatoriu sa ne furnizati datele cu caracter personal si care sunt posibilele consecinte in cazul in care refuzati.
 
 Scopul colectarii datelor este necesar in conformitate cu prevederile legale aplicabile in vigoare pentru diagnosticul si completarea istoricului medical, in vederea oricarei referinte medicale ulterioare, sau in scop statistic si raportare catre medicul trimitator, catre casa de asigurari de sanatate locala, sau catre alte organisme autorizate prin lege in acest sens.
 
 Prelucrarea este necesara in scopuri legate de stabilirea unui diagnostic medical, furnizarea de asistenta medicala sau a unui tratament medical, gestionarea sistemelor si serviciilor de sanatate, de interes public in domeniul sanatatii publice, cum ar fi protectia impotriva amenintarilor transfrontaliere grave la adresa sanatatii sau asigurarea de standarde ridicate de calitate si siguranta asistentei medicale si a medicamentelor sau a dispozitivelor medicale.
 
 Pacientul este obligat sa furnizeze datele solicitate, acestea fiind necesare la inregistrarea si procesarea informatiilor referitoare la istoricul si diagnosticul pe care l-a solicitat. Refuzul poate determina imposibilitatea referirii medicale a investigatiei ori consultatiei pe care o doreste pacientul sa o efectueze, implicit anularea programarii si poate conduce la refuzul efectuarii investigatiei ori a consultatiei.

 

  4. Drepturi
 
 Conform Regulamentului (UE) pacientii beneficiaza de urmatoarele drepturi:
 
 Art. 15 – Dreptul de acces al persoanei vizate. Aveti dreptul de a solicita informatii cu privire la datele cu caracter personal pe care le detinem despre dumneavoastra.
 
 Art. 16 – Dreptul la rectificarea datelor. Aveti dreptul sa solicitati rectificarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, daca acestea sunt incorecte, inclusiv dreptul de a completa datele cu caracter personal incomplete.
 
 Art. 17 – Dreptul la stergerea datelor („Dreptul de a fi uitat”). Aveti dreptul sa stergeti oricand orice date cu caracter personal prelucrate de Alexdor Medical, cu exceptia urmatoarelor situatii:
 
 - aveti o solicitare nerezolvata;
 
 - aveti o datorie neplatita, indiferent de metoda de plata;
 
 - daca exista banuiala sau ati folosit serviciile noastre in mod abuziv in ultimii patru ani;
 
 - daca ati efectuat plata serviciilor, va vom pastra datele cu caracter personal in legatura cu plata dumneavoastra conform legislatiei de contabilitate;
 
 - datele sunt necesare in scopuri legate de stabilirea unui diagnostic medical si pentru tratament;
 
 - datele sunt necesare in scopuri legate de furnizarea de asistenta medicala;
 
 - datele sunt necesare pentru gestionarea sistemelor si serviciilor de sanatate;
 
 - datele sunt prelucrate in baza interesului legitim, interesului public, interesului vital, obligatiei legale sau in baza unui contract.
 
 Art. 18 – Dreptul la restrictionarea prelucrarii. Aveti dreptul sa solicitati ca Alexdor Medical sa restrictioneze procesul de prelucrare a datelor dumneavoastra cu caracter personal in urmatoarele situatii:
 
 - daca va opuneti prelucrarii in baza interesului legitim, Alexdor Medical va restrictiona orice prelucrare a acestor date pana la confirmarea interesului legitim;
 
 - daca afirmati ca datele dumneavoastra cu caracter personal sunt incorecte, Alexdor Medical trebuie sa restrictioneze orice prelucrare a acestor date pana la verificarea corectitudinii datelor cu caracter personal;
 
 - daca Alexdor Medical nu mai are nevoie de datele dumneavoastra cu caracter personal, dar acestea sunt necesare pentru a va apara drepturile in instanta.
 
 Art. 20 – Dreptul la portabilitatea datelor – ori de cate ori va prelucram datele cu caracter personal prin mijloace automate in baza acordului dumneavoastra sau in baza unui acord, aveti dreptul sa obtineti transferul unei copii a datelor dumneavoastra intr-un format structurat folosit in mod frecvent si prelucrabile automat catre dumneavoastra sau catre o alta parte. Aceasta include numai datele cu caracter personal pe care ni le-ati trimis.
 
 Art. 21 – Dreptul la opozitie. Aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal bazate pe interesul legitim. Alexdor Medical nu va continua sa prelucreze datele cu caracter personal decat daca putem demonstra un motiv legitim pentru prelucrare care prevaleaza asupra intereselor si drepturilor dumneavoastra sau in baza unor proceduri judiciare. Aveti dreptul sa va opuneti marketingului direct, inclusiv analizei profilului in scopuri de marketing direct prin retragerea consimtamantului.
 
 Art. 33 – Notificarea autoritatii de supraveghere in cazul incalcarii securitatii datelor cu caracter personal. Daca sunteti de parere ca Alexdor Medical va prelucreaza datele cu caracter personal intr-un mod incorect, ne puteti contacta. De asemenea, aveti dreptul sa adresati o plangere unei autoritati de supraveghere.

 

  5. Date cu caracter personal prelucrate
 
 Datele cu caracter personal referitoare la dumneavoastra pe care le vom prelucra sunt datele obtinute direct de la dumneavoastra, de la profesionisti in domeniul sanatatii sau angajatori care v-au indrumat catre noi sau rezultate in urma prestarii serviciilor de catre Alexdor Medical si includ urmatoarele categorii de date:
 
 Date medicale (date cu caracter personal sensibile), cum ar fi: simptome; boli anterioare; analize si medicamente administrate in trecut; grupa sangvina; analize si alte servicii pe care le accesati la RM; rezultatele analizelor pe care vi le efectuam; tratamentul pe care vi-l prescriem sau administram; medicul pe care l-ati accesat; recomandari medicale; date din dosarul medical din spital, inclusiv date despre istoricul medical al familiei dumneavoastra; date biometrice; alte informatii pe care ni le oferiti cu privire la membrii de familie ai dumneavoastra si la relatiile dumneavoastra de rudenie.
 
 Detalii personale, cum ar fi: nume; prenume; sex; data nasterii/ varsta; cetatenie; inregistrari video (in incintele noastre unde avem instalate camere CCTV de supraveghere video – acolo unde exista, acestea sunt indicate prin semne la vedere); cod numeric personal (CNP); restul informatiilor din actul dumneavoastra de identitate (inclusiv data emiterii, data expirarii actului, locul nasterii).
 
 Detalii de contact, cum ar fi: adresa de domiciliu / resedinta; numar de telefon mobil/fix; numar de fax; adresa de email.
 
 Detalii de plata, cum ar fi: adresa de facturare; numarul contului bancar sau al cardului bancar/ cod IBAN; numele si prenumele titularului contului bancar sau al cardului bancar (poate fi altul decat dumneavoastra daca altcineva a efectuat plata unei facturi in numele si pentru dumneavoastra); data de la care cardul bancar este valabil; data expirarii cardului bancar.
 
 Detalii profesionale, cum ar fi: angajator; pozitie; adresa locului de munca.
 
 Detalii referitoare la asigurari, cum ar fi: calitatea de asigurat / neasigurat, asigurator (in cazul asigurarilor private).
 
 Opinii si viziuni (pot include date sensibile), cum ar fi: orice opinii si viziuni pe care ni le transmiteti sau orice opinii si viziuni pe care le postati public despre noi pe retelele de socializare (social media) sau pe care le faceti cunoscute pe alte canale publice.
 
 Date referitoare la achizitii si interactiunea cu noi, cum ar fi: evidente ale interactiunilor dumneavoastra cu noi; detalii referitoare la istoricul achizitiilor dumneavoastra de la noi.
 
 Date de localizare, cum ar fi: locul sau zona in care va aflati sau v-ati aflat intr-un anumit interval de timp (daca prezentati documente medicale emise de alti furnizori de servicii medicale).
 
 Dupa cum reiese din lista de mai sus, este posibil sa ne furnizati informatii cu privire la alte persoane – de exemplu, istoricul medical al rudelor dumneavoastra care sufera de aceeasi conditie medicala ca dumneavoastra. Atunci cand acestea se refera la persoane identificate sau pe care le putem identifica, vom trata aceste informatii drept date cu caracter personal ale acelor persoane si le vom acorda si lor protectia necesara. Vom respecta insa cu strictete obligatia de pastrare a secretului profesional (inclusiv a secretului medical) pe care o avem fata de dumneavoastra si nu vom informa aceste persoane despre aceasta procesare pentru a respecta obligatia noastra de secret profesional (inclusiv medical) fata de dumneavoastra.

 

  6. Sursa din care primim datele dumneavoastra cu caracter personal
 
 Pentru serviciile de medicina muncii, la momentul cererii de oferta sau incherii contractului cu angajatorul dumneavoastra sau oricand pe parcursul derularii contractului, acesta ne poate transmite urmatoarele date cu privire la dumneavoastra care sa ne permita identificarea dumneavoastra, si anume: nume; prenume; cod numeric personal (CNP); identitate angajator, natura meseriei, adresa locului de munca, detalii profesionale; date de contact (telefon si / sau email). In functie de natura meseriei, anumite date cu caracter personal pot sa ne fie furnizate de unitati sanitare terte (laboratoare medicale, firme de imagistica medicala).
 
 Pentru beneficiarii de servicii medicale cu plata sau decontate de casa de asigurari de sanatate cu ocazia programarilor solicitate de dumneavoastra sau de un membru al familiei dumneavoastra putem solicita inclusiv: nume, prenume, cod numeric personal (CNP), date de contact (adresa, telefon si / sau email), informatii despre statusul de asigurat medical.
 
 Cele mai multe informatii le primim insa de la dumneavoastra atunci cand semnati un contract de prestari servicii sau cand va prezentati intr-unul din cabinetele noastre, sau cand folositi servicii noastre medicale. Anumite date cu caracter personal ne pot fi furnizate de casa de asigurari de sanatate, de insotitorii dumneavoastra sau de terti furnizori de servicii medicale (laboratoare, firme de imagistica medicala, unitati sanitare sau farmaceutice).
 
 Incercam in mod constant sa pastram datele dumnevaoastra intr-o maniera corecta si la zi. Pentru aceasta desfasuram in mod continuu o campanie de strangere si actualizare a datelor dumneavoastra.

 

  7. Temeiurile in baza carora prelucram datele dumneavoastra
 
 Temeiurile in baza carora prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal (altele decat datele sensibile)
 
 Prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal, altele decat datele sensibile, pentru a putea incheia un contract cu dumneavoastra, la cererea dumneavoastra, sau pentru a executa un contract incheiat cu dumneavoastra (prin care ne obligam sa va prestam serviicile noastre).
 
 In ceea ce priveste comunicarile noastre de marketing, prelucram datele dumneavoastra pe baza consimtamantului la prelucrare pentru acest scop specific.
 
 Putem prelucra datele dumneavoastra pentru indeplinirea obligatiilor noastre de arhivare, a obligatiilor de a comunica unor autoritati publice, la cerere, anumite informatii sau a altor obligatii legale.
 
 De asemenea, sunt cazuri in care prelucram datele dumneavoastra in temeiul interesului nostru legitim, de exemplu cazul in care va comunicam informatii necesare pentru protejarea starii dumneavoastre de sanatate sau pentru a facilita accesarea serviciilor noastre medicale.
 
 Temeiurile pentru care prelucram datele dumneavoastra sensibile cu caracter personal
 
 Avand in vedere specificul activitatii noastre (prestare de servicii medicale), este normal sa colectam sau sa prelucram si datele dumneavoastra sensibile cu caracter personal.
 
 Vom realiza aceste prelucrari pe baza urmatoarelor temeiuri juridice:
 
 Atunci cand prelucrarea este necesara in scopuri legate de evaluarea capacitatii de munca a dumneavoastra (pentru angajare), de stabilirea unui diagnostic medical, de furnizarea de asistenta medicala sau sociala sau a unui tratament medical sau de gestionarea sistemelor si a serviciilor de sanatate si asistenta sociala.
 
 Putem prelucra datele dumneavoastra si in situatii de urgenta medicala sau alte situatii in care va aflati in incapacitate (fizica sau juridica) de a consimti la prelucrare, putem prelucra datele dumneavoastra sensibile in scopul protejarii intereselor vitale ale dumneavoastra (sau ale unei alte persoane fizice).
 
 In cazuri urgente, poate fi necesar sa prelucram datele dumneavoastra medicale din motive de interes public in domeniul sanatatii publice; de exemplu: protectia impotriva amenintarilor transfrontaliere grave la adresa sanatatii, asigurarea de standarde ridicate de calitate si siguranta a asistentei medicale si a medicamentelor sau dispozitivelor medicale, in temeiul legislatiei Uniunii Europene sau a Romaniei.
 
 In situatia in care intre dumneavoastra si noi apar diferende pe care nu le putem solutiona impreuna pe cale amiabila, este posibil sa prelucram datele dumneavoastra sensibile (de exemplu, rezultatele analizelor medicale in baza carora s-a decis un anumit diagnostic) pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept al nostru in instanta.

 

  8. Scopurile pentru care prelucram datele dumneavoastra
 
 Scopurile pentru care prelucram date cu caracter personal referitoare la dumneavoastra sunt urmatoarele:
 
 Prestarea de servicii medicale catre dumneavoastra. Prestarea serviciilor medicale, inregistrarea serviciilor medicale prestate, inclusiv oferirea de servicii promotionale sau informatii despre promotiile noastre, comunicarea cu dumneavoastra cu privire la serviciile oferite de Alexdor Medical, activarea sau particularizarea abonamentelor dumneavoastra la serviciile noastre, programari, identificarea dumneavoastra si a serviciilor prestate, informarea dumneavoastra (cu privire la rezultatele serviciilor prestate sau - in cazurile de medicina muncii– furnizarea documentelor legale catre angajatorul dumneavoastra).
 
 Comunicari de marketing. Comunicarea cu dumneavoastra prin orice mijloace (de exemplu, email, telefon mobil sau fix, mesaje telefonice (SMS-uri), posta, mesaje transmise pe platformele de socializare sau in persoana) noutati privind serviciile medicale disponibile la Alexdor Medical, abonare la newsletter sau furnizarea alte informatii care v-ar putea interesa.
 
 Gestionarea sistemelor noastre de comunicatii si IT (tehnologia informatiei). Gestionarea sistemelor noastre de comunicatii; gestionarea securitatii noastre IT; realizarea auditurilor de securitate asupra retelelor noastre IT, emiterea de rapoarte catre institutiile abilitate sau repararea unor erori de sistem.
 
 Indeplinirea obligatiilor noastre legale. Indeplinirea obligatiilor noastre legale cu privire la arhivare, sanatate, securitate, tinerea evidentelor si a altor obligatii pe care legislatia ni le impune.
 
 Gestiunea financiara. Eliberarea bonurilor, a facturilor si a chitantelor catre dumneavoastra; primirea platilor de la dumneavoastra inclusiv inregistrarea platilor efectuate de alta persoana in numele dumneavoastra; recuperarea debitelor de la dumneavostra (inclusiv prin intermediul companiilor specializate in recuperarea de creante - detalii mai jos, la sectiunea referitoare la transmiterea datelor cu privire la dumneavoastra), restituirea unor sume de bani catre dumneavoastra, transmiterea de notificari, trimiterea in instanta, elaborarea de rapoarte financiare/ operationale, a rapoartelor de activitate si emiterea situatiilor financiare/ cu privire la contracte.
 
 Solutionarea disputelor. Formularea de cereri si de aparari inaintea autoritatilor publice si a altor entitati care solutioneaza dispute.
 
 Sondaje: Realizarea de sondaje si adresarea de intrebari catre dumneavoastra cu scopul de a obtine opinia dumneavoastra cu privire la serviciile noastre.
 
 Imbunatatirea produselor si a serviciilor. Identificarea potentialelor probleme cu privire la serviciile noastre existente in vederea imbunatatirii acestora (inclusiv prin realizarea de audituri); testarea imbunatatirilor realizate asupra serviciilor noastre sau a noilor noastre servicii; solutionarea sesizarilor dumneavoastra.
 
 Supravegherea spatiilor Alexdor Medical conform dispoztiilor legale. Sistemele CCTV montate pentru supravegherea spatiilor.
 
 Tranzactii de Mergers & Aquisitions. Este posibil ca in viitor Alexdor Medical sa decida divulgarea datelor dumneavoastra incontextul unor tranzactii de Mergers & Aquisitions.

 

  9. Cui vom divulga datele dumneavoastra
 
 Ca regula, nu divulgam datele dumneavoastra catre alte companii, organizatii sau persoane din orice tara (inclusiv Romania).
 
 In anumite situatii, este insa posibil sa divulgam datele dumneavoastra catre alte persoane fizice sau juridice. Din pacate nu este posibil sa va oferim la acest moment informatii precise cu privire la identitatea exacta a tuturor destinatarilor posibili ai datelor dumneavoastra, deoarece nu i-am stabilit in prealabil pentru fiecare pacient in parte.
 
 Incercam insa sa fim cat de transparenti si specifici cu putinta, iar in continuare vom prezenta categoriile de astfel de destinatari:
 
 Angajatorul dumneavoastra – in legatura cu evaluarea capacitatii dumneavoastra de munca pentru scopuri legate de medicina muncii, dar numai in limita informatiilor stabilite prin dispozitiile legale, fiind excluse informatiile cu privire rezultatul investigatiilor medicale realizate.
 
 Alte companii din cadrul Alexdor Medical (vezi punctul 1 din aceasta nota de informare) – pentru motive legitime legate de activitatea noastra (inclusiv serviciile medicale pe care le prestam si operarea paginii noastre de internet), potrivit legislatiei aplicabile.
 
 Persoana vizata si / sau reprezentantii sai legali.
 
 Autoritati publice din orice domeniu, din Romania sau din strainatate (in special autoritati publice in domeniul sanatatii din Romania: Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Ministerul Sanatatii si altele) – la cererea acestora sau din initiativa noastra, in acord cu legislatia aplicabila.
 
 Asiguratori din Romania sau din alte state – in legatura cu serviciile de care ati beneficiat in clinicile noastre.
 
 Contabili, auditori, avocati si alti consultanti profesionali externi ai nostri sau ai unei alte companii din cadrul Alexdor Medical, din Romania sau din strainatate – acestia vor fi obligati printr-o lege sau prin contractul incheiat cu noi sau cu alta companie din grupul nostru sa pastreze confidentialitatea datelor dumneavoastra.
 
 Persoane fizice sau juridice care actioneaza ca persoane imputernicite pentru Alexdor Medical, in diverse domenii (de exemplu, servicii de plata, servicii de arhivare sau distrugere de documente, etc) de oriunde din lume, pe care ii vom obliga insa sa respecte cerintele legislatiei care va protejeaza drepturile.
 
 Orice persoana, agentie sau instanta relevanta din Romania sau din alt stat – in masura necesara pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept al nostru sau al altei companii din cadrul Alexdor Medical in instanta.
 
 Orice achizitori sau posibili achizitori relevanti din sectorul medical sau din alte sectoare, din Romania sau din alt stat – in situatia in care vindem sau transferam toate sau o parte dintre partile noastre sociale, activele noastre sau afacerea noastra (inclusiv in cazul reorganizarii, al dizolvarii sau al lichidarii noastre) – acestia vor fi tinuti de o obligatie de confidentialitate.
 
 Partenerii nostri, cu care ne aflam in relatii contractuale – furnizori de servicii de soft, marketing, asiguratori.
 
 Medicii colaboratori si alti furnizori de servicii medicale, la care veti apela pentru continuarea investigatiilor si tratamentelor medicale (laboratoare si firme de imagistica medicala, unitati sanitare, profesionisti in domeniul sanatatii, etc), unitati farmaceutice, fiecare dintre acestia fiind obligati prin lege sau prin contractul incheiat cu noi sa pastreze confidentialitatea datelor dumneavoastra.
 
 Atunci cand folosim o persoana fizica sau juridica drept persoana imputernicita pentru prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, ne vom asigura ca aceasta a incheiat un act scris cu noi prin care isi asuma, printre alte obligatii pe care legislatia protectiei datelor cu caracter personal le prevede, obligatiile de a (i) prelucra datele cu caracter personal numai potrivit instructiunilor noastre scrise pe care i le-am furnizat in prealabil si de a (ii) implementa efectiv masuri pentru protejarea confidentialitatii si asigurarea securitatii datelor cu caracter personal. Ne vom asigura, de asemenea, ca actul scris dintre noi si persoana imputernicita prevede pentru aceasta cel putin toate celelalte obligatii pe care le prevede legislatia aplicabila cu privire la protectia datelor cu caracter personal.

 

  10. Informatii referitoare la pagina de internet www.alexdor.ro
 
 Continutul paginii de internet www.alexdor.ro este proprietatea exclusiva a Alexdor Medical cu datele de contact mentionate pe pagina de internet si la punctul 2 din prezenta nota de informare.
 
 Prezenta nota de informare privind protectia datelor cu caracter personal este valabila incepand cu 25 mai 2018 si are rolul de a va informa inclusiv cu privire la:
 
 - activitatile de prelucrare a datelor cu caracter personal ale dumneavoastra, in calitate de vizitator al paginii de internet sau de utilizator al functiilor din cadrul paginii de internet sau al adreselor de email asociate domeniului alexdor.ro
 
 - prelucrarile datelor cu caracter personal derulate de catre Alexdor Medical, in vederea desfasurarii activitatilor sale conform celor descrise mai jos.
 
 Prin vizitator sau utilizator intelegem orice persoana care acceseaza sau utilizeaza pagina noastra de internet si a functiilor din cadrul acesteia (formular de contact, etc) sau care ne contacteaza prin mesaje email trimise catre oricare adresa de email aferenta domeniului alexdor.ro
 
 Categoriile de date cu caracter personal prelucrate depind de contextul interactiunilor si raporturilor pe care dumneavoastra le aveti cu Alexdor Medical, respectiv in raport de interactiunile cu pagina noastra de internet si adresele de email asociate domeniului alexdor.ro. Prin urmare, Alexdor Medical ar putea prelucra urmatoarele categorii de date cu caracter personal:
 
 - in cazul formularului de contact: nume, prenume, adresa email, numar de telefon, alte date pe care le completati in textul mesajului;
 
 - in cazul comunicarii prin email: nume, prenume, adresa de email, alte date pe care le completati in textul mesajului email.
 
 In cazul candidatilor pentru angajare: nume, prenume, adresa de e-mail, numar de telefon, post/functie, oras, CV (care poate sa includa, printre altele, urmatoarele date in plus fata de cele mentionate anterior, respectiv: imagine, formare profesionala, informatii privind actualul loc de munca si alte date pe care le furnizati in documentele trimise).
 
 In cazul potentialilor clienti colaboratori (corporate), cum ar fi, in contextul solicitarii unei oferte: nume, prenume, adresa de e-mail, numar de telefon, functie reprezentant si/sau persoana de contact sau alte date pe care le furnizati in mesajul trimis catre noi.
 
 In cazul persoanelor care contacteaza Alexdor Medical prin intermediul adreselor de email aferente domeniului alexdor.ro sau telefonic:
 
 - pentru programari la serviciile decontate de CAS sau in regim privat, pot fi prelucrate urmatoarele date cu caracter personal: nume, prenume, CNP, calitatea de asigurat, informatii privind trimiterea medicala, data nasterii, adresa de email, numarul de telefon.
 
 - pentru solicitari, reclamatii si sugestii telefonice, precum si cele transmise prin e-mail pot fi prelucrate urmatoarele date cu caracter personal: nume, prenume, adresa de domiciliu, telefon, adresa e-mail.
 
 Scopurile si temeiurile prelucrarilor de date cu caracter personal mentionate mai sus sunt prezentate la punctul 8 din prezenta nota de informare.
 
 Temeiul juridic al acestor activitati de prelucrare este prezentat la punctul 7 din prezenta nota de informare.
 
 Fisiere de tip cookie. Pagina de internet alexdor.ro nu foloseste fisiere de tip cookie.

 

  11. Durata prelucrarii datelor cu caracter personal
 
 Alexdor Medical va prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal, pe durata necesara realizarii scopurilor de prelucrare si ulterior in conformitate cu politicile noastre interne, precum si in vederea conformarii cu obligatiile legale aplicabile, inclusiv, dar fara limitare la, dispozitiile referitoare la obligatia de arhivare, contabilitate, etc.

 

  12. Securitatea datelor cu caracter personal
 
 Alexdor Medical acorda o importanta deosebita confidentialitatii si securitatii datelor dumneavoastra cu caracter personal si intelege sa asigure siguranta acestora pe parcursul activitatilor de prelucrare din prezenta politica de confidentialitate. In acest sens, Alexdor Medical implementeaza masuri tehnice si organizatorice adecvate in vederea asigurarii unui nivel de securitate corespunzator riscurilor asociate tipurilor de date prelucrate si operatiunilor de prelucrare.

 

  13. Furnizarea datelor cu caracter personal
 
 Furnizarea datelor cu caracter personal poate fi o obligatie contractuala sau o obligatie necesara pentru incheierea / executarea unui contract, poate fi necesara pentru a putea beneficia de serviciile puse la dispozitie de catre Alexdor Medical, de a naviga pe pagina noastra de internet si de a beneficia de facilitatile oferite pe acest spatiu. In unele cazuri, refuzul furnizarii datelor cu caracter personal poate avea drept consecinta imposibilitatea beneficierii de serviciile puse la dispozitia dumneavoastra prin intermediul paginii de internet (de exemplu, imposibilitatea inregistrarii solicitarii dumneavoastra). Pentru activitatile de marketing direct, furnizarea datelor dumneavoastra este voluntara.
 
 Alexdor Medical poate actualiza prezenta nota de informare privind protectia datelor cu caracter personal, caz in care va informa persoanele vizate prin intermediul paginii noastre de internet www.alexdor.ro privind orice modificari inainte ca acestea sa devina aplicabile.

 

  14. Cand se aplica prezenta nota de informare
 
 Aceasta nota de informare se aplica in legatura cu serviciile pe care vi le prestam si produsele pe care le achizitionati de la noi (inclusiv in cazul medicinei muncii sau a abonamentelor medicale oferite de angajator, cand clientul nostru este angajatorul dumneavoastra).
 
 Aceasta nota nu se aplica in legatura cu servicii sau produse oferite de alte companii sau persoane fizice, inclusiv cele prestate de partnerii Alexdor Medical , postate pe website-urile noastre sau despre care va informam in alt mod.

 

  15. Semnificatia termenilor specifici folositi in prezenta nota de informare
 
 Autoritatea de supraveghere a prelucrarii datelor cu caracter personal: o autoritate publica independenta care, potrivit legii, are atributii referitoare la supravegherea respectarii legislatiei protectiei datelor cu caracter personal. In Romania, aceasta autoritatea de supraveghere a prelucrarii datelor cu caracter personal este Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).
 
 Categorii speciale de date cu caracter personal (date cu caracter personal sensibile/ date sensibile): datele cu caracter personal care: dezvaluie originea rasiala sau etnica, opiniile politice, confesiunea religioasa sau convingerile filozofice sau apartenenta la sindicate; datele genetice; datele biometrice pentru identificarea unica a unei persoane fizice; datele privind sanatatea, viata sexuala sau orientarea sexuala a unei persoane fizice.
 
 Colaboratori: personal medical care au incheiat un contract de colaborare cu noi si care presteaza servicii medicale pacientilor nostri.
 
 Date cu caracter personal: orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila (denumita „persoana vizata”). O persoana fizica este identificabila daca poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, de exemplu: nume, numar de identificare, date de localizare, identificator online, unul/mai multe elemente specifice, proprii identitatii fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale a respectivei persoane. Astfel, de exemplu, in notiunea de date cu caracter personal sunt incluse urmatoarele: numele si prenumele; adresa de domiciliu sau de resedinta; adresa de email; numarul de telefon; codul numeric personal (CNP); diagnosticul stabilit (sunt date sensibile); date genetice (sunt date sensibile); date bimoetrice (sunt date sensibile); date de geolocatie. Categoriile de date cu caracter personal despre dumneavoastra pe care le prelucram sunt enumerate mai sus.
 
 Operator: persoana fizica sau juridica care decide de ce (in ce scop) si cum (prin ce mijloace) sunt prelucrate datele cu caracter personal. Potrivit legii, raspunderea pentru respectarea legislatiei referitoare la datele cu caracter personal revine in primul rand operatorului. In relatia cu dumneavoastra, noi suntem operatorul, iar dumneavoastra sunteti persoana vizata.
 
 Persoana imputernicita: orice persoana fizica sau juridica care prelucreaza date cu caracter personal in numele operatorului, alta decat angajatii operatorului.
 
 Persoana vizata: persoana fizica la care se refera (careia ii „apartin”) anumite date cu caracter personal. In relatia cu noi (operatorul), dumneavoastra sunteti persoana vizata.
 
 Prelucrare a datelor cu caracter personal: orice operatiune/set de operatiuni efectuata/efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea mijloacelor automatizate; de exemplu: colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restrictionarea, stergerea sau distrugerea respectivelor date cu caracter personal/seturi de date cu caracter personal. Acestea sunt doar exemple. Practic, prelucrarea inseamna orice operatiune asupra datelor cu caracter personal, indiferent daca prin mijloace automate sau manuale.
 
 Stat tert: un stat din afara Uniunii Europene si a Spatiului Economic European.

 

 
A preveni este mai uşor decât a trata
 

 Un control medical de rutina poate salva viata dumneavoastra sau a unei persoane dragi prin depistarea la timp a unei posibile afectiuni grave, atunci cand tratarea acesteia are sanse mari de reusita.
 
 Va invitam sa ne contactati in vederea programarii unui consult de rutina, chiar daca sanatatea dumneavoastra este buna, si cu atat mai mult daca prezentati unul sau mai multe din urmatoarele simptome:

  • disconfort abdominal sau indigestie repetata;
  • senzatie repetata de balonare imediat dupa masa;
  • senzatia de arsura gastrica sau arsura "in capul pieptului";
  • urme de sange prezent in scaun (fie rosu deschis sau foarte inchis la culoare);
  • vomitat repetat sau vomitat cu urme de sange prezente;
  • pierdere in greutate fara un motiv aparent;
  • senzatia persistenta de epuizare.
sus      
Va multumim ca ati ales clinica Alexdor Medical pentru a avea grija de sanatatea dumneavoastra
 
Copyright © 2008-2019 Alexdor Medical.              Informare GDPR