COVID-19 este generata de infectia cu noul coronavirus, SARS-CoV-2
Alexdor Medical - Gastroenterologie, Consultatie de specialitate, Ecografie 4D Doppler color in policlinica Titan sector 3 Bucuresti Protocol pentru programari la consultatie de specialitate in contextul epidemiologic COVID-19
 
 

Pandemia COVID-19
 
Infecţia cu noul coronavirus, SARS-CoV-2
 
 


 Important
 
 Acest articol este in curs de actualizare. Datorita progresului stiintific rapid in efortul de a studia si controla noul coronavirus, este posibil ca informatia prezentata mai jos sa nu mai fie actuala atunci cand o accesati.
 
 Pentru detalii la zi privind COVID-19, apelaţi:
 TelVerde Ministerul Sănătăţii 0800 800 358   sau   TelVerde DSP-MB: 021 642 2226 | 021 642 2829
 
 Va multumim si va dorim sanatate!
 Farm. Alexandru Suciu si Dr. Alexandru Ioan Suciu

 

 

 Conform nomenclaturii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, afecţiunea denumită 'coronavirus disease 2019', sau abreviat COVID-19 este determinată de un virus ARN ce aparţine familiei coronavirusurilor, denumit 'severe acute respiratory syndrome coronavirus 2', abreviat SARS-CoV-2.
 
 Desi SARS-CoV-2 este un virus recent descoperit, familia coronavirusurilor este cunoscuta de aproape un secol, mai exact din anul 1930. Coronavirusurile sunt foarte raspandite in natura, generand infectii atat in randul oamenilor, cat si la alte mamifere sau pasari.
 
 Denumirea 'corona-virus' provine de la aspectul de coroana pe care il creaza anumite glico-proteine dispuse pe suprafata virusului. Aceste proteine (denumite glicoproteine S sau 'spike') sunt niste structuri macromoleculare complexe, implicate in caracterul infectios al virusului.


sus      
 
Vă mulţumim că aţi ales Alexdor Medical pentru a avea grijă de sănătatea dumneavoastră.
 
Copyright © 2008-2020 Alexdor Medical.              Informare GDPR